Aantal online vacatures gegroeid

Aantal online vacatures gegroeid

Het aantal online vacatures is in 2019 weer gegroeid. In de huidige arbeidsmarkt zijn er veel openstaande vacatures, maar ook het online plaatsen en benaderen van kandidaten wordt steeds populairder.

Vacaturewebsites groeien in hoog tempo. Indeed is een vacaturewebsite die nog steeds het meest wordt geraadpleegd door kandidaten en werkgevers. Dit terwijl traditionele kanalen al langer afnemen; denk hierbij bijvoorbeeld aan de krant of andere offline middelen.

Hiernaast zijn belangrijke ‘baanzoekkanalen’: netwerken, sociale media, zoekmachines en wervingsbureau’s. Naast Indeed is de meest populaire vacaturesite LinkedIn. Hier maken veel werkgevers en werkzoekenden gebruik van. Sociale media platforms zoals Facebook en Twitter worden minder geraadpleegd om een baan te zoeken.

Het is een roerige tijd voor werkgevers. Wil je de concurrentie voor blijven, dan zul je mee moeten gaan in nieuwe trends en ontwikkelingen. Dus ook op het gebied van werving- en selectie. Naast alle salaris- en personeelsadministratie, kost dit veel tijd. Veel bedrijven maken dan ook het besluit om hun juridisch werkgeverschap uit te besteden bij een payroll bedrijf. Dit payroll bedrijf zorgt ervoor dat veel administratie en financiĆ«le en juridische risico’s uit handen worden genomen.

Zo hebben werkgevers zich meer tijd om te richten om de huidige arbeidsmarkt met al de bijhorende trends en ontwikkelingen.

admin

Geef een reactie