Spanning arbeidsmarkt blijft stijgen

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de spanning op de arbeidsmarkt maar blijft stijgen. In een gespannen arbeidsmarkt is er veel vraag naar geschoolde werknemers, terwijl het aantal vacatures relatief laag is. Hierdoor is het voor werkgevers, maar ook uitzendorganisaties, lastig om aan juiste kandidaten te komen voor sollicitaties. In de huidige arbeidsmarkt is het daarom van belang om je op een juiste manier te profileren en je als werkgever te onderscheiden van de concurrentie. Hoe je dat als werkgever doet, kan op verschillende manieren worden ingevuld.

Zo kan je er voor kiezen om te investeren in opleidingsmogelijkheden voor het nieuwe en huidige personeel. Zo bind je huidige werknemers aan je organisatie en daarnaast heb je een goed instrument om aan nieuwe kandidaten te bieden. Je investeert hierdoor daadwerkelijk in je personeel, wat ook weer een goed effect heeft op jouw bedrijfsresultaten.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te investeren in andere extra’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibel werken. Dit is in de huidige arbeidsmarkt echt een trend. Werknemers vinden het fijn om zelf te beslissen op welke tijd en plek zij hun werkzaamheden verrichten. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ook files in het verkeer worden ontweken.